miercuri, 31 octombrie 2012

Imnul Dragostei...

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.”
 
(Imnul Dragostei - I Cor. 13;1-8)

Un moment


marți, 30 octombrie 2012

Stiati ca in 14 secunde si jumatate Soarele furnizeaza Pamantului tot atata energie cat consuma umanitatea intr-o zi intreaga?


Energia solară este deja captată în multe părți ale lumii și are potențialul de a furniza de câteva ori consumul global de energie curent dacă este exploatată corespunzător. Energia solară poate fi folosită direct pentru a produce electricitate sau pentru încălzire și chiar pentru răcire. Potențialul viitor al acesteia este limitat doar de disponibilitatea noastră de a profita de ocazie.
Există multe moduri diferite în care energia soarelui poate fi folosită. Plantele transformă lumina soarelui în energie chimică prin fotosinteză.  Noi întrebuințăm această energie prin consumul de plante sau arderea lemnului. Totuși, termenul „energie solară” înseamnă mai exact transformarea a luminii soarelui în energie termică sau electrică pentru uzul nostru. Cele două tipuri de energie solară pe care le folosim sunt energia termică solară și fotovoltaică.


http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/schimbari-climatice-energie/schimbari-climatice-solutii/energia-solara/

Rămâi tânăr !... Joacă-te, joacă-te, joacă-te !... :) Hi,hi,hi :)


Un blog foarte frumos:
http://schitulsfmariamagdalena.blogspot.ro/

vineri, 19 octombrie 2012

Alege...

Viaţa înseamnă o mulţime de alegeri. Astăzi, alege să fii optimist. Alege să zâmbeşti, să luminezi, să te simţi bine în pielea ta. Astăzi, alege să iubeşti.
Un sfârșit de săptămână fericit, care să vă aducă liniște și bucurie sufletească! ♥

joi, 18 octombrie 2012

Bucuria

''Sentimentul de bucurie este ghidul nostru cel mai important în viaţă şi cel mai valoros consilier personal. Ceea ce ne aduce bucurie este corect. Mereu este vorba de a alege din noianul de piese de puzzle ale vieţii numai pe acelea cu care ne putem completa propria imagine. Este un joc. Jucaţi-l!'' Ruediger Schache

luni, 15 octombrie 2012

Cu Mâine Zilele-ti Adaogi... - Mihai Eminescu



Cu mâine zilele-ti adaogi,
Cu ieri viata ta o scazi
Si ai cu toate astea-n fata
De-a pururi ziua cea de azi.

Când unul trece, altul vine
În asta lume a-l urma,
Precum când soarele apune
El si rasare undeva.



Se pare cum ca alte valuri
Cobor mereu pe-acelasi vad,
Se pare cum ca-i alta toamna,
Ci-n veci aceleasi frunze cad.

Naintea noptii noastre umbla
Craiasa dulcii dimineti;
Chiar moartea însasi e-o parere
Si un vistiernic de vieti.

Din orice clipa trecatoare
Ăst adevar îl înteleg,
Ca sprijina vecia-ntreaga
Si-nvârte universu-ntreg.

De-aceea zboare anu-acesta
Si se cufunde în trecut,
Tu ai s-acum comoara-ntreaga
Ce-n suflet pururi ai avut.

Cu mâine zilele-ti adaogi,
Cu ieri viata ta o scazi,
Având cu toate astea-n fata
De-a purure ziua de azi.

Privelistile sclipitoare,
Ce-n repezi siruri se distern,
Repaosa nestramutate
Sub raza gândului etern.

vineri, 12 octombrie 2012

F e r i c i r e a :)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandeşti, 
ceea ce spui şi ceea ce faci. ”
                                                                 Gandhi

joi, 11 octombrie 2012

Drumul spre fericire

Gandirea pozitiva si o stare de bine a psihicului iti mentin in forma inima, iti fortifica sistemul imunitar si iti prelungesc speranta de viata. Daca te-ai cufundat prea tare in griul cotidian si ai uitat sa te bucuri de cine esti si de ceea ce ai, e cazul sa redescoperi motivele pentru care trebuie sa zambesti, in fiecare zi.
Fericirea este pe buzele tuturor in ultimul timp. Dar asta nu e o garantie a faptului ca ea poate fi atinsa usor. Se spune ca nimeni nu te poate face fericit decat TU insati! O sa te gandesti ca teoria e usoara, dar ca practica ne omoara. Insa ai sigur un exemplu clar in viata ta care sustine teza ca "schimbarea incepe cu tine".

Psihologii au reusit sa puna pe hartie o serie de factori care contribuie la fericire, si spre surprinderea multora printre acestia nu se regasesc pantofii si hainele de firma.



Cele 7 cai spre fericire, destul de simple:

1. Tine-i aproape pe cei dragi
Dragostea, familia si prietenii sunt componente de baza in drumul tau spre fericire. "Valoarea" lor o depaseste pe cea a banilor. In plus, prezenta ta intr-o relatie stabila, faptul ca poti imparti si bune, si rele cu cineva care te respecta, te sustine si te ajuta, contribuie la desavarsirea ta emotionala.

2. Urmareste-ti visele
Vis, tel, scop ... poti sa-i spui cum vrei! Stabileste-ti un vis, alege o perioada de timp si fa tot posibilul sa-ti realizezi dezideratele in acest interval, chiar daca uneori te simti slabita! Sentimentul pe care-l vei avea atunci cand vei trece "linia rosie" nu se compara cu nimic altceva!

3. Pastreaza-ti increderea si credinta
Increderea in propriile forte si in credinta lui Dumnezeu, indiferent de numele lui (in funtie de orientarea religioasa), iti dubleaza sansele sa atingi fericirea. Linistea interioara pe care o atingi cu ajutorul meditatiilor, rugaciunilor sau practicilor yoga te duce cu adevarat mai aproape de fericire.

4. Bucura-te de lucrurile marunte
Nu-ti propune niciun program special de aerobic. Vrem sa te facem  sa-ti aduci aminte de placerea plimbarilor prin parc, vream sa te facem sa-ti bei, din nou, cafeaua in fata ferestrei deschise dimineata, vrem sa te facem sa simti din nou mirosul florilor si senzatia polenului pe varful nasului.

5. Deschide-ti mintea
Toleranta este o calitate dobandita, pe care trebuie s-o slefuim zi de zi. Trebuie sa-ti largesti orizontul incercand sa privesti cu alti ochii si cat mai obiectivi lucrurile care pana acum te deranjeaza. Fa-ti timp sa te documentezi asupra oricarui lucru pe care nu-l intelegi in acest moment.

6. Apreciaza ce ai, nu ce iti lipseste
Oamenii fericiti se felicita singuri in fiecare zi si trec in revista toate lucrurile bune din viata lor. Poti sa faci acelasi lucru - si nute costa decat 5 minute din ritualul de dimineata!

7. Zambeste mult si des
Atitudinea pozitiva influenteaza starea fizica si longivitatea. Scrie o lista cu lucrurile care te bucura, vei avea un psihic mai bun! Gandeste pozitiv, iar inima te va funcitona mai bine! Sistemul tau imunitar va fi si el mai puternic! Zambind iti cresti speranta de viata! Suferinta fizica va fi mai mica sau poate sa dispara daca iti mentii optimismul!

miercuri, 10 octombrie 2012

Rasarit 2012


E toamnă-n dimineţi şi în iubirea mea
Şi aburii nu vor să lase la vedere
Cum încă străluceşte la răsărit o stea
Când soarele o-mbracă în umbră şi tăcere...

Începe simfonia luminilor dansând
Cu note ruginii pe frunzele ce-aşteaptă
Să fie invitate la dans de vânt, pe rând
Într-o îmbrăţişare...O lacrimă în şoaptă

Sărută o petală desprinsă dintr-o floare...
Grădinile se-mbracă în strai de crizanteme
Gutuile se-nalţă cu fruntea către soare
Că astăzi va apune o clipă mai devreme...

Din aburii de toamnă Lumina explodează
Şi mângâie Pământul răcit în asfinţit
În zorii dimineţii planeta se visează
În verile toride, fierbinte răsărit... 
 


 http://confluente.ro












marți, 9 octombrie 2012

Amurg de toamnă - de Lucian Blaga



Din vârf de munţi amurgul suflă
cu buze roşii
în spuza unor nori
şi-atâta
jăraticul ascuns
sub valul lor subţire de cenuşă.

 













O rază
ce vine goană din apus
şi-adună aripile şi se lasă tremurând
pe-o frunză:
dar prea e grea povara -
şi frunza cade.


O, sufletul!
Să mi-l ascund mai bine-n piept
şi mai adânc,
să nu-l ajungă nici o rază de lumină:
s-ar prăbuşi.
 
E toamnă


vineri, 5 octombrie 2012

Octombrie - de George Toparceanu



Octombrie-a lasat pe dealuri
Covoare galbene si rosii.
Trec nouri de argint in valuri
Si canta-a dragoste cocosii.

Ma uit mereu la barometru
Si ma-nfior cand scade-un pic,
Caci soarele e tot mai mic
In diametru.

Dar pe sub cerul cald ca-n mai
Trec zile albe dupa zile,
Mai nestatornice si mai
Subtile…

Intarziata fara vreme
Se plimba Toamna prin gradini
Cu faldurii hlamidei plini
De crizanteme.

Si cum abia pluteste-n mers
Ca o marchiza,
De parca-ntregul univers
Priveste-n urma-i cu surpriza, -
Un liliac nedumerit

De-alura ei de domnisoara
S-a-ngalbenit, s-a zapacit
Si de emotie-a-nflorit
A doua oara…

miercuri, 3 octombrie 2012

Frunza galbena - Pasarea Colibri


Lucruri interesante din trecutul si simbolistica perelor

In zonele temperate ale lumii perele sunt printre cele mai cunoscute fructe de toamna.  Homer, faimosul autor al Odiseei, le numea “darul zeilor” in anul 800 i. Hr., iar noi cei de astazi, vazand cate lucruri bune inlesnesc pentru organism, nu putem fi decat de aceeasi parere cu el. 

Fiindca este anotimpul acestora, va propunem inainte de a umple panerele cu fructe, sa cunoastem cateva aspecte petrecute pe drumul indelungatei lor existente. Native in Asia si Europa, perele au avut o aparitie mult mai tardiva pe continentul american.
Se stie ca odata cu descoperirea “Lumii Noi”, europenii au pornit o adevarata “cruciada” in zonele stapanite de autohtoni, actiune care a condus si la raspandirea unor plante sau alimente cu noi. America a daruit Europei cartoful cel de toate zilele, iar Europa se pare i-a oferit acesteia in schimb parul. Primul pom a fost sadit in colonia asezata in golful Massachusetts, prin anul 1620.
Tutunul era deja de mult timp folosit in America iar colonistii europeni care au ajuns acolo l-au popularizat in Europa. De acord, veti spune unii dintre dumneavoastra, dar inseamna ca europenii nu fumau si inainte de acel moment? Ba da, iar dupa cum indica unele surse fumau chiar frunze de par.   
In Europa medievala se credea ca longevitatea si abundenta copacilor plantati insemna copii puternici in viitor. De asemenea, atunci cand se nastea un copil, se planta un par pentru fiecare fata si un mar pentru fiecare baiat.
O istorie mult mai indelungata au avut-o pe teritoriul Asiei unde, in partile ocupate de China, ele se cultivau cu mii de ani inainte de Hristos. In cultura traditionala chineza, perele (numite “li”) constituie un simbol al nemuririi iar distrugerea unui pom prevesteste moartea tragica sau prematura.
La chinezi, expresia “fen li” are dublu sens, insemnand pe de-o parte “a imparti o para” dar si “a separa”. Prin urmare, oamenii superstitiosi nu considera a fi tocmai de bun augur sa imparta aceeasi para cu altcineva, fiindca ar duce la despartirea de prietenii sau partenerii lor.  
Cat ii priveste pe romani, acestia au avut si ei legatura cu perele, avand chiar o zeita a pomilor fructiferi, numita Pomona. In timpul romanilor se cunosteau 40 de soiuri de par comestibil. Astazi, sunt cultivate in lume aproximativ 3000 de varietati, dintre care trei sunt mai importante: para europeana, cultivata mai ales in Europa si nordul Americii, para asiatica si para-mar, intalnita in zona de est a Asiei. 

Legenda frunzei de toamna

             A fost odata, tare demult un imparat batran care avea numerosi slujitori voinici ca ursul si tari ca piatra. Acestia isi asumau raspunderea asupra unor sute de copile care mai de care mai blande si mai frumoase. Omenii inca de mult, pe acest batran imparat l-au numit Copac, pentru ca sta de veghe toata noaptea si toata ziua adaposteste pe toti trecatorii lasandu-i sa stea la umbra frunzelor care erau copilele. Slujitorii, dupa iscusinta lor aveau nume de ramuri. Toti acestia formau impreuna un singur copac cu multe ramuri si frunze, un copac batran de neintrecut la numarul anilor. Ziua era tot mai zglobie si copacul juca diferite jocuri cu ramurile si frunzele care traiau in liniste si pace.

            Intr-o zi se napusti asupra lor un vant tare si puternic de spargea ferestrele oamenilor si ridica in slava hartiile si praful de pe drum. Atunci, copacul tata-imparat chema toate frunzele si pe toti slujitorii si le spuse:
            - Dragii mei copilasi, suntem aproape in pragul despartirii, vantul sufla aspru spre frunze fara pic de mila. Nu se stie care dintre voi va asterne un covor de rugina si nici nu se stie care va avea mai multe zile.
            Eu, ca tata, va sfatuiesc sa nu umblati hai-hui, ci tineti-va de frunza mama si aveti grija sa nu va dezlipiti de ea.Vorbele imparatului sunau tare si zgomotos: se auzea cum vantul trece prin el ca o sabie, se vedea cum tremura si cat pe ce era sa se aplece la pamant cu toata imparatia. Dar sa lasam asta pentru mai tarziu si sa vedem ce s-a intamplat mai departe.
            Mezina , frunza rea si neascultatoare dar totodata grijulie pentru imparatiile din jur, se strecura pe sub ramuri si o lua din loc prin vecini sa vesteasca de sfaturile batranului. Merse ce merse din loc in loc si mai vestea pe cate un imparat care ii iesea in cale de primejdia si nenorocirea ce avea sa urmeze. Unul dintre imparati o opri din drum si o lua de mana zicandu-i:
            - Draga mea copila, dulce si blajina, am aflat ce vremuri vor veni dar de asta nu-ti face griji si sa nu-ti fie teama.
            Sa stii ca va veni toamna.
            Fata-frunza facu niste ochi mari si isi inchipui ca toamna este un monstru, o stafie, o sperietoare de ciori, ori un cantec, un leagan, un copil …
           - Ce-ar fi sa-l intreb “cum e toamna?”, isi zise in gand mezina frunza.
           Si hotarata de acest lucru prinse curaj si spuse:
           - Batranule unchi, ce este toamna?
           - Toamna este a treia fiica a anului ce coboara din inaltul cerului sa-si astearna trena ei de culoare galben-brun-aramie, trena fiind voi frunzele care veti asterne un covor de rugina peste intreaga natura. De cum soseste de pe dealuri, inceoe a stropi cu manunchi de ciumafai, natura uda, dand pentru ea cularea ei simbolica de toamna. Atunci soarele va cobora spre asfintit. Racoarea va brazda intinsul si deodata samanta se va scutura, frunzele ingalbenite se vor desprinde de pe ramulrile copacilor si se vor cufunda intr-un somn adanc pentru totdeauna. Bruma rece si vantul sturlubatic sunt prieteni nedespartiti ai toamnei.
           Impreuna vor salta frunzele in sus pana in inaltul cerului iar apoi le vor lasa din nou pe pamant. Voi, va veti apleca in fata toamnei parasind copacul definitiv, tatal care v-a sustinut atata timp in adierea vantului slab. Dar pentru oamnenii vrednici, toamna este ca o pagina din cartea vietii care isi aduce roadele ei cu ea. De cum o zaresc se apuca cu grija sa-i culeaga vesmintele cum sunt: perele, merele, nucile, gutuile pentru care au muncit tot anul. Dar toamna nu este mai prejos caci ea e mandra si fericita de vrednicia lor si de aceea le acorda toata increderea si speranta ei.
           Dupa cateva secunde, din fantezia povestirii fata frunza facu niste ochi mari si galbeni ca semn de dezmortire, il saluta cuviincios pe batranul copac, ii spuse “la revedere” cu un glas stins subtire si se indrepta iute spre casa parinteasca. Ajunsa acasa fu intrebata de parinti pe unde a umblat iar ea, cu lacrimi in ochi, istorisi tot ce i s-a intamplat.
           Cum termina, se uita pe dealuri si frumoasa toamna se apropie de ea.  Fructele ii tineau trena, coronita de flori stralucea din ce in ce mai tare, in calea ei se aseza frunze de miresme de flori. Dar, in sfarsit, ajunse la tatal imparat si cu incuviintarea lui lua toata calea frunzelor, copilele si le duse cu ea, ramanand in urma dorul parintilor, lacrimi amare, pustietate, iar inainte frunze ce se roteau in jurul toamnei.
            Doar o urma a mai ramas, o lacrima de frunza si roua ce se aseza pe copacul imparat. El urma sa stea de veghe si sa adaposteasca in continuare toti trecatorii care faceau popasuri sub el.

S M I L E


"A smile is a powerful weapon,
you can even break the ice with it.

A smile is something you can’t give away,
cause it always comes back to you.

It doesn’t tak to much work for the face to let out a smile,
and just think what good smiling can bring
to the most important muscle of the body… the heart.

SMILE – it increases your face value.

If you would like to spoil the day for a grouch,
give him a smile. "