joi, 11 octombrie 2012

Drumul spre fericire

Gandirea pozitiva si o stare de bine a psihicului iti mentin in forma inima, iti fortifica sistemul imunitar si iti prelungesc speranta de viata. Daca te-ai cufundat prea tare in griul cotidian si ai uitat sa te bucuri de cine esti si de ceea ce ai, e cazul sa redescoperi motivele pentru care trebuie sa zambesti, in fiecare zi.
Fericirea este pe buzele tuturor in ultimul timp. Dar asta nu e o garantie a faptului ca ea poate fi atinsa usor. Se spune ca nimeni nu te poate face fericit decat TU insati! O sa te gandesti ca teoria e usoara, dar ca practica ne omoara. Insa ai sigur un exemplu clar in viata ta care sustine teza ca "schimbarea incepe cu tine".

Psihologii au reusit sa puna pe hartie o serie de factori care contribuie la fericire, si spre surprinderea multora printre acestia nu se regasesc pantofii si hainele de firma.



Cele 7 cai spre fericire, destul de simple:

1. Tine-i aproape pe cei dragi
Dragostea, familia si prietenii sunt componente de baza in drumul tau spre fericire. "Valoarea" lor o depaseste pe cea a banilor. In plus, prezenta ta intr-o relatie stabila, faptul ca poti imparti si bune, si rele cu cineva care te respecta, te sustine si te ajuta, contribuie la desavarsirea ta emotionala.

2. Urmareste-ti visele
Vis, tel, scop ... poti sa-i spui cum vrei! Stabileste-ti un vis, alege o perioada de timp si fa tot posibilul sa-ti realizezi dezideratele in acest interval, chiar daca uneori te simti slabita! Sentimentul pe care-l vei avea atunci cand vei trece "linia rosie" nu se compara cu nimic altceva!

3. Pastreaza-ti increderea si credinta
Increderea in propriile forte si in credinta lui Dumnezeu, indiferent de numele lui (in funtie de orientarea religioasa), iti dubleaza sansele sa atingi fericirea. Linistea interioara pe care o atingi cu ajutorul meditatiilor, rugaciunilor sau practicilor yoga te duce cu adevarat mai aproape de fericire.

4. Bucura-te de lucrurile marunte
Nu-ti propune niciun program special de aerobic. Vrem sa te facem  sa-ti aduci aminte de placerea plimbarilor prin parc, vream sa te facem sa-ti bei, din nou, cafeaua in fata ferestrei deschise dimineata, vrem sa te facem sa simti din nou mirosul florilor si senzatia polenului pe varful nasului.

5. Deschide-ti mintea
Toleranta este o calitate dobandita, pe care trebuie s-o slefuim zi de zi. Trebuie sa-ti largesti orizontul incercand sa privesti cu alti ochii si cat mai obiectivi lucrurile care pana acum te deranjeaza. Fa-ti timp sa te documentezi asupra oricarui lucru pe care nu-l intelegi in acest moment.

6. Apreciaza ce ai, nu ce iti lipseste
Oamenii fericiti se felicita singuri in fiecare zi si trec in revista toate lucrurile bune din viata lor. Poti sa faci acelasi lucru - si nute costa decat 5 minute din ritualul de dimineata!

7. Zambeste mult si des
Atitudinea pozitiva influenteaza starea fizica si longivitatea. Scrie o lista cu lucrurile care te bucura, vei avea un psihic mai bun! Gandeste pozitiv, iar inima te va funcitona mai bine! Sistemul tau imunitar va fi si el mai puternic! Zambind iti cresti speranta de viata! Suferinta fizica va fi mai mica sau poate sa dispara daca iti mentii optimismul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu