sâmbătă, 14 februarie 2015

Ceaiul alb

Daca nu detineai prea multe informatii despre ceaiul alb, acest lucru se datoreaza faptului ca se claseaza la ultima varietate de ceai. Insa, de data aceasta ne propunem sa-ti prezentam beneficiile consumului de ceai alb. Totusi, te intrebi care este legatura dintre ceai alb si cel verde? Ei bine, ceaiul alb este o subgrupa a celui verde, dar si-a castigat recent titlul datorita numarului mare de antioxidanti. Ceaiul alb se  dovedeste a fi o modificare a plantei de ceai, care este originara din provincia Fujian.
Are in compozitie multa cafeina, insa beneficiile nu se datoreaza numai acesteia. Meritul le revine micronutrientilor care lucreaza in tandem cu cafeina, lucru care-l face atat de puternic. De aici se explica tratamentele anticelulitice pe baza de zat de cafea (care contine cafeina). In plus, s-a mai descoperit ca atat frunzele verzi cat si cele albe ajuta in cresterea fertilitatii la femei.

Proprietatile

De-a lungul anilor ceaiul verde a avut un impact asupra culturii din vest, ca de altfel cea mai mare parte din lume, consumatoare de ceai, transmitand un singur mesaj: beneficiile asupra starii de sanatate.

Cu ceai alb arzi grasimile, si asta pentru ca nu are calorii. Organismul trebuie sa consume energia, arzand caloriile prin realizarea digestiei in metabolism. Cu alte cuvinte, cu cat bei cat mai mult ceai alb, cu atat organismul este solicitat sa arda cat mai multe calorii. Ceea ce este un avantaj al consumului de ceai alb. Si inca nu ai aflat nimic!

Daca aveai semne de intrebare legate de cat de sanatos este acesta, ei bine s-a demonstrat ca ceaiul alb este cel mai sanatos dintre toate variantele de ceaiuri. Este bun pentru inima si micsoreaza si nivelul colesterolului.

Se recolteaza primavara, contine cele mai fine frunze si muguri ai plantei. Frunzele, dar si mugurii sunt culese cu mana, din tufisuri inainte sa apara floarea, dupa care sunt spalate si uscate. Nu sunt procesate si asta pentru a putea retine toti nutrientii. Si, pentru a realiza o comparatie intre ceaiul alb si cel verde, ei bine, primul contine de trei ori mai multi antioxidanti.

 Referitor la beneficiile consumului de ceai alb, acestea sunt cam aceleasi ca si in cazul ceaiului verde, numai ca, sunt de trei ori mai puternice. Contine mai multa cafeina decat cafeaua si restul ceaiurilor. Asa ca, poti consuma chiar mai mult ceai pentru ca te va ajuta in lupta cu surplusul de grasime. Acesta este de fapt secretul arderii grasimilor.

Iata care sunt afectiunile pe care le previne: disfunctii ale inimii, anumite tipuri de cancer, diabet, boala Alzheimer, pana si imbatranirea lenta, fizica.

Dieta este una sanatoasa, insa dupa fiecare ceasca sorbita, la o ora-doua dupa servire, apare senzatia de foame.

Ceaiul alb este cunoscut ca un suprimator natural al apetitului. In timp ce bei ceai alb nu vei simti nevoia sa consumi dulciuri ori mancaruri nesanatoase. Nu  te lasa prada tentatiei tuturor bauturilor nesanatoase (apa minerala, produse bogate in calorii si cappuccino). Pierderea in greutate nu trebuie sa se lase asteptata. O reducere a numarului de calorii ar trebui sa fie indeajuns.

Cel mai important aspect in cadrul acestei diete cu ceai alb este faptul ca nu ai voie sa combini ceaiul cu laptele ori zaharul, pentru ca realizand acest amestec beneficiile asupra starii de sanatate vor fi neutralizate.

Ceaiul alb are un gust bun si nu trebuie indulcit. Savoarea este una fina, proaspata... miroase a flori, asemanatoare cu ceaiul de iasomie, insa este mult mai rafinata. Gustul dulce-natural este mult mai indragit decat cel greoi al ceaiului verde.

Nu coloreaza dintii asa cum se intampla in cazul cafelei ori al altei varietati de ceai, decat daca iti periezi dintii imediat.  In adaugare, ceaiul alb este un lichid curat care se aseamana cu vinul alb, continand cativa agenti de colorare.

Atata timp cat este sanatos si  te ajuta sa dai jos surplusul de kilograme, este gresit sa consumi tot felul de produse nesanatoase, stricand beneficiile dietei. De altfel, este  un stimulant psihologic de care ai nevoie intr-o dieta sanatoasa. Minte sanatoasa in corp sanatos. Iti suna cunoscut? Ai putea sa transformi ceaiul alb intr-un tratament zilnic si o sa ti se para distrctiv sa-l consumi de-a lungul intregii zi. Este de nepretuit atunci cand vine vorba de pierderea in greutate si mentinerea sanatatii la parametrii normali.

Planul dietetei

Consumand doua-trei cani de ceai alb pe zi iti vei intari sistemul de aparare iar pericolul datorat alimentelor nocive va scadea. S-ar putea sa ti se para costisitor, insa merita fiecare inghititura. Da-i dietei o sansa, descopera gustul dulce, fin, ca de altfel si partea puternica a dietei cu ceai alb.

Afla cum poti sa prepari un delicios ceai alb pentru aceasta dieta.


✿‿✿

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu