duminică, 15 februarie 2015

Quiche cu pui, ciuperci si broccoli

 Denumirea clasica a tartei este - Quiche Lorraine - o tarta clasica frantuzeasca, servita ca aperitiv, si se poate face cu orice alta umplutura. Retete sunt multe, aceasta mi s-a parut una foarte reusita, asa ca recomand cu drag.
  • Piept de pui 1 bucata, il fierbeti 30 de min si lasati sa se racoreasca
  • Ciuperci proaspete 400 g sau conservate
  • Broccoli congelat 200 g
  • Ceapa alba 2 buc
  • Unt 50 g
  • Oua 3 buc (2 pt umplutura si 1 pt aluat)
  • Apa 3 linguri
  • Faina alba calitate superioara 200 g
  • Smantana dulce 32%(Dorna/Milli) 200 ml ma gandesc ca se poate inlocui la nevoie si cu lapte simplu - dar nu am incercat
  • Cascaval clasic 150 g
  • Sare 1 lingurite
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri
 Etapele sunt următoarele:

  1. Fierbeti pieptul de pui 30 de min, il lasati sa se racoreasca. In acest timp pregatim umplutura.Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana este usor roz.
  2. Apoi adaugati la ceapa ciupercile spalate si taiate marunt. Daca folositi ciuperci din conserva doar le scurgeti bine de apa. Amestecati si lasati 10-15 min (de fapt pana scade apa care vor lasa ciupercile) sa se caleasca impreuna.
  3. Apoi urmeaza pieptul de pui, rupt sau taiat bucatele mici. Amestecati si mai lasati 5 min.
  4. Si la urma puneti broccoli decongelat, amestecati bine, sarati si piperati dupa gust. Mai lasati 5 min sa se caleasca totul impreuna apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Aceasta va fi umplutura pt tarta.
  5. Acum pregatim aluatul pentru tarta.Amestecati 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecati usor cu o lingura, adaugati 0.5 lingurita de sare si 3 linguri de apa, iarasi amestecati.
  6. Apoi adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau cu mainile pana va iese un aluat moale si foarte placut. Il mai framantati usor pe masa, inveliti intr-o folie de plastic si puneti la frigider 30 de min.
  7. Dupa 30 de min, ungeti tava de tarta cu putin unt. Intindeti aluatul si il puneti in tava, presati usor cu degetele ca sa faceti bordurile si sa fie uniform distribuit aluatul.
  8. Puneti toata umplutura peste aluatul din tava, distribuiti uniform.
  9. Acum pregatim sosul pentru tarta.Se amesteca 2 oua cu smantana lichida.
  10. Apoi adaugati cascavalul dat prin razatoare cea mai mica. Amestecati bine, sarati putin si dupa preferinta puteti adauga putina nucsoara macinata.
  11. Turnati uniform acest amestec peste umplutura din tarta. Cascavalul este mai greu sa-l distribuiti pentru ca ramane la suprafata - il intindeti uniform cu o furculita pe toata suprafata tartei.Puneti tava la cuptor, timp de aproximativ o ora, pana se rumeneste, la 180-200 grade.
  12. Dupa ce se rumeneste, o scoateti si lasati putin sa se racoreasca. Apoi o scoateti din tava si serviti ca aperitiv sau ca mancare.Pe viitor voi pune si alte variante de quiche, dar cam asta ar fi reteta de baza orientativa. Cu umplutura puteti impoviza oricum, daca nu va palce broccoli nu o puneti, la fel pieptul de pui se poate inlocui cu ceva din mezelurile preferate.

Cantitate: 1 buc (6-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: say7.info 

✿‿✿

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu