duminică, 8 martie 2015

Brioşe cu fulgi de ovăz

Ovazul, in schimb, face minuni in orice dieta, daca il consumi regulat la micul dejun: e o cereala integrala bogata in fibre, care iti creste satietatea, te ajuta sa-ti mentii silueta si imbunatateste digestia.
Combinatia de ovaz cu banane e fantastica – bananele dau brioselor dulceata si o consistenta pufoasa. Neaparat, adauga si nuci, ca in reteta! Daca nu te tenteaza nucile, le poti inlocui cu stafide, fulgi de ciocolata neagra sau migdale.

Ingrediente pentru 12 brioşe:


2 cesti de fulgi de ovaz
1 lingurita de pudra proteica de vanilie
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
1 mana de nuci maruntite
un praf de sare
2 banane bine coapte
½ ceasca de sos de mere neindulcit
1 ceasca de iaurt grecesc
2 albusuri mari
1 lingurita de extract de vanilie


Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pregateste 12 forme de briose din silicon si unge-le cu ulei vegetal.
Pune fulgii de ovăz in blender si macina-i. Combina-i apoi cu pudra proteica, praful de copt, scortisoara, nucile si un praf de sare.

Separat, intr-un alt bol, amestesca paseaza bananele si adauga sosul de mere, iaurtul grecesc, albusurile si vanilia. Adauga ingredientele uscate in acest bol, treptat, amestecand cu un tel ca sa nu se adune cocoloase. Lasa aluatul sa se odihneasca 5 minute cat sa se umfle putin ovazul.
Imparte aluatul in formele de briose si baga-le in cuptorul incins. Coace briosele 15 minute. Incearca-le cu o scobitoare sa vezi daca s-au copt, iar daca iese curata, inseamna ca sunt gata; in caz contrar, mai lasa-le 1-2 minute in cuptor.
Poti servi briosele simple sau cu o crema de ciocolata alaturi. Topeste pur si simplu putina ciocolata neagra si asezoneaza briosele!

Sursa: http://www.andreearaicu.ro/sanatate/nutritie/retete/briose-cu-fulgi-de-ovaz-si-banane

✿‿✿

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu